TRANSPORTBANDEN RUBBER EN KUNSTSTOF 24 op 7

Nieuws - Snelle service over heel het land overtuigt Renewi

MBS Group onderhoudt transportbanden bij Renewi

Lees het volledige artikel in RecyclePro, Nr 1/19 editie januari-februari 2019. 

Omdat transportbanden een cruciaal onderdeel zijn in het productieproces, ondertekende Renewi een onderhoudscontract met de MBS Group. Het bedrijf is voortaan verzekerd van een snelle 24/7 service en een optimale ondersteuning in 22 sites over heel België. (...)

Sales director Olivier Myngheer: “Volgens Renewi stonden we sterk door onze geografische spreiding. Dankzij onze vier vestigingen verspreid over het land, kunnen we op elk van hun sites erg snel aanwezig zijn.” Het contract omvat echter meer dan alleen maar herstellingen en vervangingen van transportbanden na stilstand. “We maken van de onderhoudsmomenten gebruik om pijnpunten in de productie vast te stellen en verbetering voor te stellen, zodat de transportbanden langer meegaan. Onze jarenlange ervaring in de recyclagesector en flexibele, no-nonsense aanpak maakt voor klanten het verschil.”

Expertise en snelheid voor interventies

De site van Renewi in Puurs werkte ook al voor het nieuwe onderhoudscontract samen met MBS Group. Hier wordt industrieel restafval verwerkt en moeten de transportbanden dus zeker tegen een stootje kunnen, lees impactbestendig zijn.

(...) process engineer / teamleader vertelt hoe MBS Group daar het perfecte antwoord op heeft. “Een mooi voorbeeld is de magneetband die net na de breker komt. MBS heeft ons voorzien van een versterkte uitvoering zodat er minder stilstand is. Een sterk staaltje maatwerk, en een band die MBS ook voor ons op stock houdt in geval van problemen.

(...) “Tijdens de kerstvakantie werd er een probleem vastgesteld in onze vestiging aan de kaai. Op woensdag was er een transportband uitgevallen. In hun productieatelier zijn ze meteen aan de slag gegaan voor een nieuwe band en op donderdag was onze installatie al weer volledig in orde en op volle toeren aan het draaien.”

Herstellen in plaats van vervangen

“Oplossingen van MBS hebben zich hier als bijzonder slijtvast bewezen, zowel mechanisch als chemisch. En dat we door hun eigen productieateliers niet altijd meteen voor een vervanging hoeven te kiezen, maar voor een herstelling kunnen opteren, maakt dat we een hoger productierendement krijgen. We zijn dan ook bijzonder tevreden over de samenwerking”. (...) 

Terug